Hjemme i Norge

Home / Hjemme i Norge

Hjemme i Norge

april 25, 2020 | Turbloggen | 1 kommentar

Det er vel på høy tid med en landing her og..

Flyet med Delta/KLM som skulle ta oss hjem søndag 29. Mars ble også kansellert. Da var vi på tredje kansellering. Beskjeden kom fredag. Det strammet seg til, og det kom beskjed fra myndighetene at øya ville stenges for all innreise. Det ble også snakket om at selv om flyplassen ikke stengte ville ikke flyene gå. American Airlines kunne bistå med billetter dagen etter, kun med buisiness. Eneste gjennomgående billett, den neste mulige avgang var langt ute i mai. Så, dette var langt over budsjett.. men det var den muligheten vi hadde. 

Litt vemodig var det å ta farvel med en helt «avkledd» Ruffen. Men med Norge i vente, og en god plan for båten, føltes det veldig riktig. Og det gjør det fortsatt. Ruffen og Terne er nå lastet på skipet til Seven Stars, som har begynt sin ferd til Nederland. Estimert overfart drøye 14 dager. Så vil forhåpentlig videre seilas til Norge bli i mai.

Hverdagen i Norge er godt i gang for mannskapet. Med mange gode medhjelpere har det vært relativt uproblematisk å komme i orden her hjemme i Norge. Vi har fått installert oss midlertidig i bolig frem til vi kan flytte tilbake på gården. De første ukene lånte vi bil, slik at når karantetiden var over fikk vi etablert oss med det viktigste; innkjøp av ‘nygammel’ bil, EU godkjenning på lagret bil og trampoline i gårdsplassen. Det var ikke fritt for støle mager og rygger den første uken på denne;) Digitalskolehverdagen er i full sving, og etterhvert begynner arbeidshverdagen igjen også. 

Selv om reisen tok en brå slutt, har vi hatt ni fantastisk opplevelsesrike måneder på tur. Reisen startet lenge før avgang, vi har drømt og planlagt i mange år. I retrospektiv vet vi at vi har gjort mange fornuftige grep. Vi kjøpte båt i lang tid før avreise og var godt kjent med den da vi dro på på langtur. Blant ting vi har satt veldig pris på at vi har gjort og hatt på plass er 

 • Investering i watermaker (!)
 • Innkjøp av brødbakemaskin
 • Bunkring før vi dro av norske holdbare basisvarer- mye Toro-poser, smøreost, knekkebrød, makrell i tomat og leverpostei! 
 • Innkjøp av cruisingguider (Doyle-guider i Karibien)
 • God kapasitet på solceller
 • God radar, kartplotter og AIS
 • Sydde sjøkøyer til akterlugarne
 • Visum til USA (dette gav oss mulighet til å besøke USVI, Puerto Rico og USA med egen båt). 
 • Alt som var på plass av smått og stort før vi dro (fra klær til båtutstyr) (det meste var greit å få tak i nedover i Europa, og også flere steder i Karibien, men oftest mer styr, og sjelden billigere).

Det har vært fint å oppdatere blogg og gøy å vite at mange her hjemme har fulgt med oss på tur. Tusen takk til alle flittige følgere! Ruffen er fortsatt ikke hjemme fra tur, så noen flere innlegg vil det bli. Men for størstedelen av mannskapet er langturen over og minnene strømmer på når vi ser på bilder, og allerede har begynt å mimre tilbake til steder og opplevelser vi har hatt. Opplevelsene og tiden sammen som familie og storfamilie er noe vi vil ha med oss for alltid. Det er mange høydepunkter, og meningene i Ruffen like mange. Forventningene til Karibien var skyhøye, og ble kanskje for høye. Europa, uten kanskje like store forventninger, leverte med mye variasjon og mange flotte steder. Vi har utvilsomt hatt mange fantastiske opplevelser, og sett og erfart mye på begge sider av Atlanterhavet. Det er vanskelig å enes om det beste, men i usortert rekkefølge er noen av de:

 • Den Kaledonske kanal. Flott natur, koselige byer, sluser og skotsk gjestfrihet.
 • Skotske høylandskuer, de kuleste kuene i sitt rette landskap (Aurora´s favoritt).
 • Byer: Dublin (jentenes favoritt, med passe temperatur, Disney-butikk, naturhistorisk museum, engelskspråklig by, gode hamburgere og kul tryllekunster). Rabat, Lisboa og San Juan (voksenfavoritter. Veldig ulike byer som leverer på hver sine måter).
 • DELFINER. Delfinshow i buktene i Spania, stadige besøk av flokker under seiling. Å få besøk og svømme med delfinen som besøkte oss på Vieques var skikkelig avslutning på turen. 
 • Fransk og Galisisk kyst (alt fra byer til øyperler).
 • Forberedelser til Atlanterhavskryssingen med ARC. Spenningen, kunnskapen og det sosiale.
 • Hvalbesøk (spekkhogger og knølhval) på Atlanterhavskryssingen. Hval på nært hold på hvalens premisser var en fantastisk opplevelse!
 • Fisk på kroken. Dorado og tunfisk-bonanza.
 • Stå opp med soloppgangen, sette på kaffen og ta morgenbad. Ekstra digg med perfekt badetemperatur i Karibien.
 • Snorkle og dykke med delfin, skilpadde, rokke og hai.
 • Karibisk turkis-vann og fantastisk sikt.
 • Fregattfugler (på Barbuda).
 • Paradisene Tobago Cays og Cocoa Point på Barbuda. 
 • Lett tilgjengelige turstier i fantastisk landskap på Antigua (Eli´s favoritt).
 • Mye bra seiling. Beste minne var nattseilas til Antigua i slør, 6-8 knop, rolig hav, månelyst og 28 grader i luften (voksenfavoritt).

Perspektivene etter en langtur er mange, noen små og andre større. Aurora sa med kneip-skive til lunsj en dag: «det er rart hvor godt maten i Norge smaker når vi har vært borte fra det så lenge». Det er mye som «smaker». Vi har kost oss på tur, men også savnet Norge, familie og venner, og bygda vår.

Selv om klemmene må vente, er det så godt å se kjente og kjære igjen. Det er kanskje noe av det beste med å være avgårde- # den følelsen- følelsen når du kommer hjem igjen! Og særlig med så mange fine minner med i bagasjen.

«Sometimes you will never know the value of the moment until it becomes a memory». 

About Author

1 Comment
 1. Anne Grethe Weberg

  Velkommen hjem ❤️dette var en FLOTT oppsummering og «landing» 😄 det har vært morsomt og interessant å følge dere. Takk for turen ❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *