Oppdatering fra Ruffen i ruskevær

Home / Oppdatering fra Ruffen i ruskevær

Oppdatering fra Ruffen i ruskevær

desember 5, 2019 | Seil-logg | Ingen kommentarer

Fra satelitt-posten;

Alt vel ombord, god stemning og fornøyde barn. I går hadde vi kombinert 1500nm og halvveis-fest. Det vil si at vi målt i distanse var halvveis, men med bedre båtfart og vindfulle varsler satser vi på målpassering om 8 døgn. Siste døgnene har vi hatt periodevis liten kuling og mye sjø. Vi setter 2 rev i storseilet om kveldene for å være klar for en squal eller fire i løpet av natten, men i dag har vi gått med to rev det meste av dagen også.

Vi vet at vi taper litt fart på dette, men av hensyn til båt og mannskap er vi ikke i tvil om at det er det riktige. Snittfart på 6,7 knop pr døgn de siste dagene er vi fornøyde med. Det er ingen tvil om at sjøgangen de siste dagene begrenser litt hva vi kan drive med ombord. Ingen vits i å være på dekk, ikke mulig å bygge lego eller tegne. Når vi spiser middag tar vi et glass med vann før maten serveres . Så får man eventuelt drikke mer etter maten hvis behov. Tallerkenen må holdes i en hånd og bestikk i den andre.. Det knirker og skrangler i skuffer og skap, men vi har en god båt som tar godt vare på mannskapet. I dag passerte vi en fransk båt på vei til Guadalupe, første nærpassering på en uke. Vi lastet ned siste vær over satellitt og leste dette opp for han på VHF. Han var veldig fornøyd med servicen. Vi har fått bra med fisk og det ene måltidet etter det andre blir endret så vi kan nyte fersk fisk. Nå er det imidlertid innført fangstforbud, så ikke entrecôte og kjøttdeigen fra Las Palmas skal bli dårlig… I dag er det risotto, med dorado;). Nå skal vi snart se 5 episode av jul i svingen!

By Ole

About Author

about author

Ole

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *