Snart avgang..

Home / Snart avgang..

Snart avgang..

november 24, 2019 | Turbloggen | 1 kommentar

Siste innspurt. I skrivende stund sitter jeg på en stein og skriver mens Aurora maler logo på steinmoloen. En kort oppdatering på bloggen må til før vi setter seil i morgen kl. 12.30. Det har vært sosiale, koselige, lærerike og hektiske dager her i marinaen. På familiebrygga er det liv og lek fra morgen til kveld. Det er rikelig med lyd når 8-10 barn kommer løpende (!) på brygga. ARC- Atlantic Rally for Cruisers, har vært en fantastisk måte å «tune in» til atlanterhavskryssingen. Til og med Aurora, som har gruet seg til dette jevnt siden vi dro og før det, sa her om dagen, at nå var første gangen hun kjente at hun gledet seg. Jentene har begynt nedtelling til advent, og det er med proviant til både pepperkakebaking og lussekatter. Det er stor stas å vite at vi er flere, og kjente, som skal gjøre det samme. Vi har vært på seminarer om alt fra sekstant til vær, førstehjelp, nødsituasjoner og bunkring. Jentene har hatt noen dager på kids-club- en dag i stall var den beste av dagene kan de oppsummere.

Vår båt er lastet med.. 15 kg mel, 20 liter melk, 20 liter juice, 30 bananer, 30 epler, 30 appelsiner.. listene har vært mange og lange, i båtbutikk, dykkebutikk og matbutikk. Vi synes Ruffen var helt full da vi dro fra Norge, men nå er den enda fullere. Vi har fått Kari Petronella ombord, vårt ekstra crew over kryssingen, som har vært til uvurderlig hjelp gjennom uka. Safety-inspection ble godkjent i slutten av sist uke, riggen har vært sjekket både en og to og tre ganger, og jeg har vært til topps for første gang. Vihi 🙂 

Det er meldt optimale forhold for avgang, for noen sikkert for lite vind, for oss helt supert. En rolig start, med bølger meldt på 1 – 1 1/2 meter. De første dagene 10-15 knop for det meste. Aurora har regnet ut at dersom vi har en snittfart på 6 knop vil vi være fremme på St Lucia om 19 dager. Så vil tiden vise hva resultatet blir. Nå er vi klare og gleder oss til startsskuddet går.

About Author

1 Comment
  1. Snorre Føreland

    God Tur! Ser ut som dere har alt på stell, og er klare for Blåmyra 🙂 Vi sitter bare å er misunnelige her hjemme. Skip O Hoi!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *