La Gomera

Home / La Gomera

La Gomera

oktober 30, 2019 | Turbloggen | 5 kommentarer

11 deilige dager i marina La Gomera på San Sebastian. En fin marina, og et nydelig lite sentrum med små kafeer og restauranter. Her er det spanske vibber. Som jeg digger det! Vi la oss inn i marinaen fredagen for halvannen uke siden, og har ligget godt siden, med en liten tur ut i nærmeste bukt for bade-og vanntank-påfyll tirsdag for en uke siden. Vi fikk utforsket noen stier i nærmiljøet, butikker og is-sjapper før Terne kom på mandag. Det ble skikkelig kusinetreff igjen, sist sett i Lisboa. Topp stemning med lego og småleker i båtene! Jeg har lest det er 320 soldager på La Gomera i året, og vi har nytt mange av dem. Late soldager. Det er imidlertid alltid noe å ta seg til- fra matlaging og smulebørsting til klesvask og oppvask og skolearbeid.

Men i deilig ferietempo. Den sorte stranda er ikke langt unna, det klare vannet må vi litt lenger ut for å finne, men det er godt med en dukkert når gradestokken viser over 30 grader i skyggen på de varmeste dagene. Onsdagen landet mamma og pappa på Tenerife, og kom over med ferje torsdag formiddag. Gjensynsgleden var stor! Mommo var som tidligere skrevet med til  Marokko for en måneds tid siden, men bestefar har vi ikke sett siden vi vinket fra brygga i Sande. En aldrende mann på snart 83, som ikke har vært på utsiden av Norges grenser på 16 år. Som understreket at dette kun var for barnebarna 🙂 Medbragt var et større lass av diverse norske ønskevarer av bamsemums, melkerull, kaviar, DVD-plater osv. 

Etter et avklimatiserende døgn i Ruffen, ble det besteforeldretur på Maren og Aurora, med ferje til hotell med svømmebassseng i Valle Gran Rey (på andre siden av øya). En rar følelse å være fra barna i hele to dager etter å ha vært tett i hop, dag og natt, siden starten av juli. Men det var ikke vanskelig å få tiden til å gå. Vi fikk en god båt-poleringsøkt fredagen, som var en overskyet dag, perfekt for polish. Fredag kveld var vi invitert på en drink med et par fra i båten Heaven47 fra England/Jersey, og hadde en hyggelig kveld med Terne og Heaven47. Lørdagen våknet vi opp til regn og torden. Det holdt på en times tid, og gav seg før vi skulle ut på kjøretur til Playa de Santiago for å dykke. Det kom stadig regn, og noe torden, så vi måtte vente på litt bedre forhold før vi hoppet i båten og jumpet i vannet. Dykkerne fortalte at de ikke hadde opplevd denne type vær i år, men var strengt tatt fornøyd med at det ble litt renere i gatene. Og vi er fornøyd med å få avsaltet masta.  Det er ikke bare i Norge vi har høye fjell og dype daler. Disse øyene har et helt fantastisk landskap. Høyeste topp på denne øya, som er den nest minste av Kanariøyene, er nærmere 1500 meter. Som på La Palma er det varierende landskap, fra høye klipper, og tørt ved sjøen, til frodig regnskog inne på øya, hvor temperaturen også er betraktelig lavere. Søndagen hentet vi gjengen på hotellet og fikk oss en fin gåtur i den eviggrønne laurbærskogen i nasjonalparken. 

Mandag må ha vært en av de varmeste dagene så langt på turen. Og det var feiring fra morgen til kveld av Maren 9 år. Hipp hipp hurra! Det var kake og presanger på morgenkvisten, messenger-samtale med bursdagssang med klassen (kjempekoselig initiativ fra læreren!), feiring med Terne midt på dagen, messenger prat med bestevenninne Nora Amalie og ut å spise til kvelden. Til og med fikk hun deilige hjemmelaget kjeks fra Heaven47. Ingen problem å ha bursdag langt hjemmefra når man får så mye oppvartning og oppmerksomhet:) 

Bursdagen vel overstått forlot vi La Gomera tirsdag formiddag og hadde et lengre badestopp i bukta, før 12 timer til Mogan på Gran Canaria. Litt bølger merkes for de mindre sjøvante, så bestefar og mommo fikk en kvalmetablett, og sov godt gjennom natten. Vi var fremme 4 om morgenen, og følte oss godt tilbake i syden da vi våknet opp fire timer senere til vannscootere, banana-boats og noen andre artige vannleker vi aldri har sett før. Det er vanskelig å konsentrere seg om skolearbeidet med så mye spennende som skjer rundt:) 

Nå er vi kommet inn i Mogan marina, og vi har funnet både baconost og mills majones og kaviar. Jippi! Vi planlegger 5 dager i havn her før vi jobber oss videre opp mot Las Palmas hvor vi skal være siste to uker før atlanterhavskryssingen. En uke med mommo og bestefar har vært kjempehyggelig og har gått rasende fort. Vi vinker de avgårde med bussen i morgen. Tusen takk for besøket!

About Author

5 Comments
 1. Thomas Eilevmoen

  Takk for sist Andreas. Utrolig spennende prosjekt du og dine jenter har påbegynt. Oppdaget nettop bloggen deres, kommer til å sjekke den utover den kalde årstiden mens dere beveger dere sydover….. utrolig misunnelig….

  • Andreas

   Hei Thomas!
   Hyggelig å høre fra deg, håper alt står bra til med deg! Nå ligger vi litt i «holding» på Kanariøyene før ARC. Har du stopp på LPA er det veldig hyggelig om du stikker innom.

 2. Siw L. Ingebrigtsen Stien

  Hei igjen! Så artig å hilse på dere i mogan på markedsdagen. Gleder meg til å følge reisen deres her på bloggen. Det er så spennende med mennesker som vil noe og/eller kan noe!
  Hell og lykke ønskes dere alle!

  • Andreas

   Hei. Takk for hilsen. Så morsomt at du fant bloggen og har lyst til å følge med😊.
   Hilsen hele mannskapet⛵️

 3. Thomas Eilevmoen

  Det hadde vært veldig hyggelig og spandert lunch eller middag på deg og crewet ditt før dere går og vinner årets ARC. Jeg ser på AIs`en att dere er fortsatt i ‘holding’ i syd. Jeg har noen dager stby i helgen, og det kan hende jeg ryker på en Lpa stopp. Skulle det skje tar jeg kontakt. Via sms.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *