Madeira

Home / Madeira

Madeira

oktober 6, 2019 | Turbloggen | 2 kommentarer

Seilturen fra Porto Santo til Madeira fortjener ikke mange linjene. Det så først bra ut, så vi satte gennaker. Den fikk stå og slå en liten stund i dønningene før vi startet motor og brukte den resten av veien. Heldigvis ikke lange turen. Den koselige landsbyen med marina Quinta de Lorde viste seg å være en liten idyllisk plass for en familie på seiltur. Noen landsby er det riktignok ikke, men en resort der de til og med har bygd opp et lite torg med kirke. Vi bestemte oss for å bli her den neste uken etter å ha konfrontert med ungdommene som akkurat hadde mønstret på. Aurora og Andreas skulle uansett på dykkekurs noen dager og de hadde en god rabatt hvis vi valgte å ligge en uke. Kari og Maria syntes det var veldig fint her og så ingen grunn til å flytte inn til Funchal senere i uken. Det eneste ønsket de hadde var å kjøre go-kart. De hadde sett en fin bane på vei fra flyplassen, så det hadde de lyst til å gjøre ila uken. Eli bestemte seg også for å bli med på Aurora og Andreas på kurs, så for å ivareta alles interesser leide vi en bil noen dager og splittet opp kurset litt. De første dagene syntes nok de minste det var best å bade og leke. De har også bra WIFI her, så noe brett-tid har de også fått innvilget. Ungdommen kjørte litt gummijolle, badet og solte seg på dekk. Kari som har blitt myndig fikk også smakt på litt lokal øl og vin. På torsdag var det tid for litt aktivitet.

Vi hadde fått leiebilen og Eli var reiseleder på den første ekspedisjonen som gikk til Verda Dos Balcôes og en go-kart bane i samme området. Turen til Balcôes er ikke lang, men det er en veldig fin tur og kjøreturen må nesten betraktes som en del av opplevelsen. Turen går langs med et av de gamle vanningssystemene de har på øya, som skal lede vann fra den fuktige og frodige nordsiden av øya til den tørre sydsiden. Fra det knusktørre området rundt  på sør-øst siden der vi har båten beveger vi oss inn i et frodig landskap med tett vegetasjon og fuktig, kjølig klima. Vannet sildrer i kanalene langs stien. Turen ender på et flott utsiktspunkt med utsikt mot et frodig dalføre med høye topper. Dagens høydepunkt, for noen hvert fall, var nok likevel go-cart kjøring- Maria og Kari fikk egen doning, og Eli og Maren kjørte sammen. 

Fredag var det også duket for ekskursjon, med Andreas som reiseleder. Ungdommene mente det var best for de minste om vi tok en kort tur i dag også, selv om Aurora hevdet at hun godt kunne gå en lang tur. Andreas og Aurora var ikke med på torsdag, og Maren hadde sett noen høner langs veien dagen før så hun kunne godt ta den turen en gang til. Så da ble det sånn. Vi hadde bestemt oss for å kombinere dagen med en tur til Funchal for litt sightseeing og middag der. På kjøreturen til Funchal som gikk langs en svingete vei i fjellet passerte vi et skog-område med store flotte grantrær. Det var som å kjøre i skauen hjemme, så ikke helt fritt for litt lengsel etter vinter, traktor og motorsag der oppe. Det er utrolig hvordan landskapet endrer seg fra noe som ligner regnskog til granskog og så knusktørt brunt gress i løpet av noen minutter langs veien. Funchal er en flott by sett litt på avstand. Bratte gater på kryss og tvers, fine hus som klorer seg fast i terrenget. 

Eli kom med bussen og fikk med middag og strandpromenade. Vi var ikke veldig imponert over maten vi spiste ute i Portugal, og det gjelder det lille vi har spist ute på Madeira også. Jentene bestilte hjemmelaget hamburger fra barnemenyen, for å ikke gå på en smell. Det viste seg å være karbonade fra fryseren med en halvstekt egg på toppen. Hamburgerbrød..? Nope..  Men biffen var mange hakk opp fra den kokte i Lisboa hvert fall 🙂 Noen av gutta i klassen til Aurora er veldig opptatt av Ronaldo. Han er fra Madeira, så de syntes hun er veldig heldig som skulle hit. Vi tok turen for å se på statuen av han som gutta hadde fortalt var her. Vi fikk en fin tur i skumringen før tenåringene ble sendt på flyet hjem. 

Siste dag med leiebil ble brukt til å besøke Porto Moniz og handletur på ynglingsbutikken vår de siste ukene Pingo Doce. I Porto Moniz på nord-vest siden av øyen har de flotte natur-basseng som fylles med tidevannet og bølger fra Atlanterhavet. De har kun murt opp noen små vegger noen steder i lavasteinen; nice pool! Kjøreturen var også denne dagen mye av motivasjonen for 3 timer i bil. Det gir en følelse av å kjøre på vestlandet, når du kjører langsmed kysten på nordsiden av øya. Veiene er veldig bra og de har fine tuneller i fjellsiden, som erstatter den gamle, smale veien i fjellsiden. Det er vi ganske glade for. Selv om det er helg, øya er liten og veiene er smalere en vi er vant med har de lokale bestandig dårlig tid. De kjører fort og krasjer litt her og der. 

Nå blir det to rolige dager i båten før vi setter kurs for en av Kanariøyene. Farfar-Ole kommer ombord mandag kveld, så setter vi seil tirsdag morgen. Oppholdet her på Madeira har vært utelukkende positivt for hele gjengen, og frister til gjentakelse. Takk for oss!

About Author

2 Comments
 1. Kaare

  Ser ut som dere har det bra. Har en kollega som er spansk og har bodd på øyene der seiler mot. Fikk følgende anbefalinger: This is a list of places and restaurants.

  To visit:

  -Parque Nacional de Timanfaya (Montañas del fuego)

  -Los hervideros

  -Los Jameos del Agua

  -La Cueva de los Verdes

  -Casa Fundación de Cesar Manrique

  -La Geria

  -Mirador del Rio (vistas a la Graciosa)

  -Famara

  -Charco de los clicos

  -Charca de San Ginés

  -Castillo de San Gabriel

  -Puerto Calero

  -Playas de papagayo

  -Museo de Cactus

  -El golfo

  Restaurantes y bares:

  -Este sitio es brutal, pertenecía al actor Omar Sharif pero perdió la
  propiedad jugando al pocker. Se puede cenar pero es caro, lo mejor es ir
  por la noche a tomar una copa:

  http://www.lag-o-mar.com/ [lag-o-mar.com]

  -La casa Roja (Puerto del Carmen):

  http://www.casarojalanzarote.com/ [casarojalanzarote.com]

  -Amura (Puerto Calero), este restaurante esta increíble para ir a
  cenar:

  http://www.restauranteamura.com/ [restauranteamura.com]

  -La Bodega/La Cascada (Puerto del Carmen):

  https://www.tripadvisor.es/Restaurant_Review-g662290-d1006664-Reviews-Bodega-Puerto_Del_Carmen_Lanzarote_Canary_Islands.html [tripadvisor.es]

  -La OLA (Lanis), increíble chill out encima del mar para copas y
  cenar:

  http://www.cafelaola.com/ [cafelaola.com]

  -La bodega (espectacular bodega rodeada de viñedos con el mejor vino
  de Lanzarote):

  http://www.lageria.com/en/ [lageria.com]

  En el golfo hay muchísimas cofradías de pescadores a pie de playa que
  se come de lujo. Lo recomiendo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *