Lagos og Portimaô

Home / Lagos og Portimaô

Lagos og Portimaô

september 19, 2019 | Turbloggen | Ingen kommentarer

Vi ligger i Rabat og har har litt dårlig med nett, vi forsøker å legge ut denne nå, så kommer det litt om Marokko om noen dager!

Etter et par dager i Lagos hadde vi fått bunkret mat og drikke for de neste ukene. Vi har blitt rimelig godt kjent med de forskjellige matvarene i Portugal og vet hva vi liker og hva vi ikke ville ha mer av, og siden besøket i Marokko er relativt kort er planen å bare kjøpe frukt og grønnsaker der. Første natten i havn i Lagos var gratis for deltagere i ARC (Atlantic Rally for Cruisers – regatta vi skal delta i fra Las Palmas til Karibien), det var en positiv overraskelse! Den neste natten kostet ca 60€. På vårt budsjett må vi begrense opphold i dyre havner til et minimum. Vi gledet oss uansett til å se de flotte grottene vi passerte på vei inn og hadde sett oss ut et fint sted vi kunne ligge. Jokeren skulle vise seg å være den ustoppelige strømmen av turistbåter, store og små som i alle hastighetsområder gjerne tar en sving nærmere båten for å vinke. Vi krenger fra den ene siden til den andre og det er vanskelig å sjøsette jolla fra dekk. Turistene vinker og vi forsøker å smile tilbake. Det er ingen grunn til å bli irritert, det er vi som er på besøk i et av de mest populære attraksjonene i regionen og guidende lever av å gjøre turene så bra som mulig. Dessuten så kjører de båt som de kjører bil og det er de jo kjent for å gjøre på en effektiv måte. Det er ingen tvil og enstemmig i begge båtene; her blir vi ikke liggende over natten! Vi tar jolla inn til stranden og opplever fantastiske formasjoner i de myke bergartene som dominerer kysten. På høyvann er flere av strendene kun tilgjengelig med båt, så vi har til og med vår egen strand en periode. 

På kvelden flytter vi oss til Portimaô, mye østlig vind i Gibraltar langt unna gir dønninger i dette området, så vi må ligge innenfor moloen hvis vi ønsker en rolig natt. Det er god plass og helt stille på vannet, men en ny joker dukket opp. Et diskotek som gjør Bærumsrusssen til småunger er i gang på stranden. Lydbølgene vibrerer i båten og skal vi snakke sammen må vi gå ned og lukke luka. Vi sover likevel overaskende bra og etter en lang bytur bestemmer vi oss for å bli liggende et ekstra døgn. Samme igjen, denne natten sover vi ikke like bra. Heldigvis gir de seg i fem-tiden, så et par rolige timer får vi. Vi flytter oss ut og får en fin badedag fra båten. Det skal produseres ferskvann til en ekstra tank og Andreas tar et par dykk for å justere vridningen på propellen. Dette skal gi oss mer kraft, mindre støy og lavere forbruk. Det nærmer seg overfart til Afrika, men først må vi plukke opp Mommo i Lagos, forsøke en natt i et stille elveutløp før vi setter kurs 156 grader de neste 33 timene.

About Author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *