På besøk i Nasjonalpark

Home / På besøk i Nasjonalpark

På besøk i Nasjonalpark

august 28, 2019 | Turbloggen | 1 kommentar

Av Eli.

Det har vært mange idylliske ankringsplasser langs nord-vest Spanias kyst. Vannet er kaldere enn Biscaya, men strendene leverer. Lange nydelige strender, den ene vakrere enn den andre:) Og med spanjoler, i alle aldre, og alle former, og med ulike kleskoder. 

«Mamma og pappa, vi må snu!» sa en litt hysterisk Aurora i går da vi var 20 meter fra stranda. Det spradet to karer i nettoen forbi. Det stemte visst, nesten, det Magicus hadde antatt når de dagen før antydet at det var nudiststrand, men lurte på om det kanskje  var mer påkledde etter 12. Det første stemte helt, ikke helt det siste. Det var godt utpå ettermiddagen, og ganske riktig noen med, men flest uten klær. Noen veldig avslappet, andre i kontinuerlig powerwalks med tøy og bøy i enden av stranda. En kort diskusjon med + og – i jolla. Konklusjonen ble at det var jo ikke farlig med nakne mennesker, og skulle jentene snorkle etter skjell i dag var det her det måtte gjøres. Så vi rodde oss inn og fikk et lite studie i menneskekroppen i all sin utfoldelse. 

Fredag kveld dro vi inn til den lille havnebyen Fisterra hvor vi spiste is og handlet billig kolonial, før vi lot vinden drive oss litt videre lørdag. Tidligere på kvelden hadde vi hatt delfinshow fra båten – de svingte og plasket ikke langt fra båtene som lå på svai. Fantastisk gøy!

Passe vind uten mye bølger = god stemning. Eli kunne til og med kjenne at det var litt gøy, og litt nervepirrende, der vi surfet inn bukta Louro med 8 knop, og fikk ankret opp på oppsiden av Terne og Magicus uten motor. Det hadde sin forklaring i at fiskesnøret hadde tatt seg en ufrivillig tur rundt kjøl og ror etter en ekstra runde når vi skulle heise storseil noen timer tidligere. Snøret ble reddet, og innseilingen om vi får si det selv – ganske elegant 🙂 Spillkveld med lørdagsgodt med kusiner på besøk var topp.

Søndagen seilte vi i godt gennaker-driv hele ettermiddagen (gennaker er stort forseil). Vi holdt jevn fart med Magicus som hadde fått opp sin code zero (annen type stort forseil), mens Terne (som ikke har stort forseil) tok en kortere vei langs kysten med flere slag. Den ikke annonserte regattaen ble så godt som uavgjort mellom de tre båtene. Karoline og Magnus uttrykte imidlertid at de var litt bekymret for atlanterhavskryssingen og sen ankomst til Karibien om de ikke får seg et større seil.

På søndagens seilas lagde Aurora sin egen ukeplan for fag og fordeling gjennom uka, og hun dro til og med frem naturfagsboka underveis. Ikke dårlig på en fridag. Jentene er i godt skoledriv. Vi prøver å holde oss til litt formiddagsskole i ukedagene med hovedfokus på basisfagene matte, engelsk og norsk. Det er mye annet som er mer gøy, men litt fokus klarer vi. Og Aurora har nesten tatt Mat & Helse for et år den siste uka. Hun og Eli har laget lasagne fra bunn, hun har disket opp med deilige amerikanske lapper en morgen, og hun har servert burger med hjemmelaget brød, en kveld ombord på restauranten «Burger Queen». Maren synes også det er gøy med restaurantbransjen, og hadde pizzeria en kveld. 

Mandagen feiret vi Sofie 5 år i Magicus. Mye deilig hjemmebakst fra alle tre båter, flott pyntet båt, bursdagssang og gaver, og god stemning, gjorde en veldig koselig feiring.

Vi har ligget utenfor Vivo noen dager nå. Praya de Barra (nudistbukta) ligger mot land, hvor vi har ligget før innvilget «løyve» til ankring på Cíes-øyene – et naturreservat med begrensede ankringsplasser hvor det med søkes i forkant. Det var i utgangspunktet fullt mandag og tirsdag, men de som ikke bruker plassen sin må avbestille (ellers følger sanksjoner). Det ble ledig plass litt utpå mandag, og så onsdag. Tirsdagen fikk vi plass litt utpå dagen – så litt frem og tilbake, men kort distanse, så ganske så uproblematisk. Vi har fått rørt litt på kroppen de to siste kveldene til noen flotte utsiktspunkt på øyene her. 

Vi er ferdige med noen fine uker i Spania. På denne tiden har vi kun møtt to norske seilere, turistene her ser ut til å stort sett være lokale og spanjoler på ferie, med unntak av noen utenlandske seilbåter på tur.

Nå har det vært så mye fin ankring i uthavn at til og med skipperen foreslo et stopp på et dager i byen Porto på vei sydover i Portugal. Vi setter seil i kveld og beregner ankomst i morgen formiddag. 

About Author

1 Comment
  1. Ingunn

    Veldig gøy å lese om hverdagen deres om bord, mange fine opplevelser dere har😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *