Vivadeiro og La Coruña

Home / Vivadeiro og La Coruña

Vivadeiro og La Coruña

august 23, 2019 | Turbloggen | Ingen kommentarer

To late dager på en vakker strand i bukta Porto de Bares var godt for alle. Sand og båt er ingen god kombo, selv om det naturlig nok henger litt sammen. Vi har «sluset» og børstet, men det tok noen dager før det føltes sandfritt igjen. Første kvelden gikk vi opp til toppen av landsbyen – til Spanias nordligste hotell (stod det på skiltet hvert fall). Et nydelig sted, med fantastisk utsikt. En god økt for små og store.

Vi lå på svai i bukta i to dager før vi dro (tilbake) til byen hvor vi ble liggende i marinaen en natt, for litt bunkring og i le for mye vind som var meldt. På kvelden var vi ute hele gjengen på pizzeria, og fikk med oss konsert på torget- med publikum hovedsakelig 70 +. Stemningsfullt, men etter to låter snek vi oss avgårde. Da var barna fornøyd, og vi var godt over leggetid. 

Så var det ut på tur igjen. Vi var forberedt på at det ville bli en litt krevende seilas med høye bølger. Det var meldt drøye to meter, men alternativet å vente ville ikke bli bedre – med vindstille og like høye bølger dagen etter, og ekstremt mye vind dagen etter det igjen. Vi var ved godt mot da vi dro fra kai. Men det varte ikke så lenge – når barna kaster opp, først den ene, og så den andre, er det ikke mye gøy. Når seileren brummer fordi det slår i seilene fordi vinden ikke leverer som meldt, blir det ikke bedre. Aurora sa på et tidspunkt at det positive med å bli kvalm er at hun får så mye omsorg. Det er i disse stundene da mammaen kjenner mest på og stiller seg noen spørsmål om, hva det er vi egentlig driver på med. Det kunne vel vært enklere å leid seg et hus i Italia for et år, eller bare ganske enkelt holdt seg på Veberg.. 

Men, vi kom oss til La Coruña. En ganske masete havn, hvor det rykker i tauer, og alt er i bevegelse konstant. Men det holder for god nattesøvn. Marinaen Marina Real ligger veldig sentralt, og det er en kjempeflott by! Mandagen var en rolig dag, med litt klesvask og en liten «skolesmak» i Terne med naturfagsprosjekt om hummer og spansk, og tirsdag var det skolestart i Ruffen med noen timer jobbing i skolebøker. Deretter en rusletur gjennom byen til bading i bølgene på andre siden. Kan ikke bli bedre gymtime enn det 🙂 Karoline og Eli så på surferne i bølgene, og kjente det vrikket i en noe uerfaren surfefot. Nå drømmes det om surfekurs og surfebrett.. 

Andreas og Magnus fikk gjort sin borgerplikt og stemt på onsdagen (noe damene fikk ordnet før de forlot hjemlandet, til orientering ;). Det ble ekskursjon til konsulatet på sparkesykler gjennom byen. Vi fikk alle være med inn på kontoret til en hyggelig dame som hadde sitt første valg hos seg. Hun forlot rommet siden valget var hemmelig.. (så da var vi bare 8 personer i samme rom). Jentene fikk med stemmeark til nærmere beskuelse tilbake i båtene, et fint bidrag til samfunnsfagsundervisning. Men best på turen var enstemmig isen på vei hjem 🙂

22-23. Seilas fra La coruña til en ny strand på svai, ved Fisterra. Karoline & co kan være riktig så handlingsorienterte, så da Ruffen var på vei ut av havna kom Magnus ruslende med surf-brett før de kastet loss etter oss. Magicus skulle få avklaring på AIS’n og ble værende litt lenger. Maren og Eli har overtatt forkjølelse etter Andreas, og følte seg ikke veldig klare for avgang. Men etter 4 dager i havn var det på høy tid å komme seg avgårde. Og varslene de neste dagene var mer eller mindre det samme. Bølger på opptil 1.6 meter var meldt, og vi stålsatte oss som best vi kunne. Mindre vind og mindre bølger enn fryktet, kysten viste seg fra en hyggelig side- og det ble en veldig fin dag å komme rundt nord-vest siden av Spania for fulle seil!

About Author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *