Gijôn

Home / Gijôn

Gijôn

august 15, 2019 | Turbloggen | 1 kommentar

En veldig fin havneby – rolig marina uten altfor mye båter. 5 dager i byen har gått veldig fort. Den ene dagen dro vi med Terne-gjengen til Oviedo – en halvtimes togtur unna. Terne-gjengen guidet etter beste husk, de bodde et halvt år i byen for åtte år siden. Mye var visst skjedd på denne tiden, og den lokale bakeren og den beste restauranten var lagt ned. Men vi fant til slutt en ok restaurant som tok oss imot midt i siestaen. Det er ikke så lett å komme inn i alle skikker – middagsmat i 22-tiden er noe vi foreløpig ikke anstrenger oss for å komme inn i.

Ellers var det litt byvandring og bading. Sparkesyklene har vært brukt flittig rundt. Den nydelige sommertemperaturen som var første dagen, har glimret med sitt fravær siden, – men varierende t-skjorte og genservær klarer vi fint. 

Myggen gjorde sitt inntog i Gijôn, og Eli har tatt foreløpig 4 mygg i lugarene som har fått boltre seg gjennom nettene. Vi kan telle nærmere 20 stikk på alle jentene. Som det klør! Vi smører støtt, og håper vi nå har fått bukt med de små djevlene. Men synes det stadig dukker opp nye stikk.

Otto og Andreas oppsøkte en sjappe som solgte fiskeutstyr. Vi trengte noen gode sluker vi kunne bruke til den nye geskjeften vår. Gjengen i Magicus og Terne trengte også Klepp til å få fisken ombord. Ruffen seilte på Vestlandet i fjor og kjøpte dette i Skudeneshavn. Innehaveren av butikken trodde først vi ønsket en guide med båt, men Andreas viste stolt frem bilde av Ruffen med fiskestenger og fangsten fra forrige uke. Da ble han engasjert, fant fram alt vi trengte og gav oss en god deal. Han kom også løpende ut av butikken etterpå med en t-skjorte vi skulle få. Gøy med hyggelige og engasjerte mennesker.

I litt motvind og litt (for mye) bølger dro vi videre mandag. Bølgene lagde kvalme, men gikk heldigvis over da vi rundet neset etter noen timer. Etter 6 timer var vi fremme, og tenkte å legge oss på svai, men det var for mye svell på plassen vi hadde peilet ut, så vi gjemte oss heller i en marina rett ved. En marina av en heller original karakter. Det var mange bøyer i et basseng, og en eldre herre i en sliten jolle var behjelpelig; han fresa rundt og dro opp tauender vi skulle hekte oss i. Australieneren som lå ved siden av oss kommenterte at han hadde seilt verden rundt, men aldri vært borti et sånt opplegg før. Systemet var ikke helt knirkefritt; noen skulle fortøye i en tamp, andre fikk beskjed om å bruke to. Det vil si at noen lå stille, andre svingte rundt. Utpå kvelden kom en annen nabobåt med bare et feste sigende innpå,- som en litt nysgjerrig hund som ville hilse på. Vi fikk etterhvert festet oss sammen, og lå fint og rolig gjennom natta. 

Dagen etter kom vepsen og medvind. Aurora var på ingen måte klar for en ny økt, men etter litt bearbeiding kom vi oss avgårde. Og det ble en flott seilas med gennaker, lite bølger, ingen kvalme. God stemning hele veien på 70 nautiske mil. Vi kom frem midnatt til en mørk strand, og ligger nå på svai i Viveiro. Vi har hatt en dag i bukta, litt vind og overskyet. Men bading åkke som 🙂 Og feiring av jubilanten Magnus – 40 år, med boller, dikt og harpun i gave. Veldig fornøyd. I dag og i morgen er det meldt fint, og vi er klare for sol og stranddager i område.


About Author

1 Comment
  1. Kaare

    Til Ruffen og Terne gjengen. Dere har det bra, til tross for mygg og veps. Må gi skribenten ros for gode beskrivelser og flotte bilder. Kom hjem fra Canada i går, lørdag. Hadde med meg hummer som vi har spist opp. En anbefaling, neste år, om dere er i Newfondland i juni har de hummersesong. Veldig bra og gode priser. Ja det fleste menneskene vil hverandre godt og trivlig å høre at det gjelder for dere også. Hils 40 åringen og gratulere fra oss på Rykkinn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *