Dublin

Home / Dublin

Dublin

juli 24, 2019 | Turbloggen | 3 kommentarer

Lørdag formiddag fikk vi følge av en flokk med delfiner et lite stykke, på vei inn mot Dublin. Det er magisk! Vi kom inn til  Dublin lørdag ettermiddag, i marinaen «Dun Laoghaire», og vi fikk vasket båt og trøtte kropper, spist og lagt oss i passe tid. En fin og trygg, litt fancy og dyr (dvs god norsk pris) marina – med fingeravtrykk som inngangsnøkkel. Dublin sentrum er en liten togtur unna. 

Søndag var vi klare for å utforske byen. Det ble en knallfin dag med bare «Ruffen-gjengen». Maren var i ekstase da hun fant frøken kanin til Trampe på Disney Store (Trampe har vært Kosebamsen med stor K siden hun var stor nok til å skjønne hva det var).  Det har vært mange kosedyr som har lokket allerede frem til nå for sparepenger, men plassen er dog begrenset, og foreldrenes fornuft likeså. Planen har vært at Frøken kanin skal få bli med på seilas når hun dukker opp- før eller siden.. (vi regnet med å finne henne i Disney world). Så nå blir det lengre seilas på Frøken kanin, og jommen blir det også bryllup 🙂 Alle barn i alle båter er engasjert, det skrives invitasjoner til alle bamser- men datoen må stadig flyttes på. Planen var bryllup tirsdag, men så ble det et værvindu, og bryllupsdatoen måtte utsettes for ny seilas. Sånn er livet.

Dublin leverte med mer enn Disney Store. Vi fikk handlet litt, vært på naturhistorisk museum og vikingmuseum. Maren ble vegetarianer resten av dagen etter naturhistorisk museum. Aurora kunne fortelle at mange av dyrene hadde bidratt til viktig forskning tilbake i tid og var stoppet ut på 1800 tallet. Så dyrene har i hvert fall hatt en viktig funksjon også etter deres død, på flere måter, kunne hun konstatere. Vikingmuseet gav påfyll til allerede kjent historie, med irsk vinkling og fokus. Rett i nærheten av museet fant vi en pub for å spise litt mat, den var fylt med  både små og store, -det ble skikkelig bra burger (pommes fristes på Maren), brus på barna og Guinnes på oss voksne, og live irsk folkemusikk, med sekkepipe! 

Kusinene hadde samme dag vært på Løvenes konge, i 4DX, og kom med sine sterkeste anbefalinger! 4DX er det nyeste nye – for mest mulig identisk opplevelse- med 3D briller, og stoler i bevegelse, og vannsprut og luft. (Elis forklaring;) Så mandagen ble kinodag, tilbake til byen for en mektig kinoopplevelse. Mammaen og pappaen kunne styre sin begeistring for «karusellstoler» og duftvann (nok et alderstegn?), men barna synes det var helt topp. Og alle var vi enige om at det var en veldig bra film!

Været har for det meste vært veldig bra, men vinden vil nødig avta. Etter mye avveininger frem og tilbake dro Terne og Ruffen avgårde tirsdag ettermiddag, i utgangspunktet for å krysse over til Wales. En liten kursendring underveis ble det, så nå har vi gått lenger sør for å «smyge» oss nedover før nytt værvindu åpner for kryssing til Frankrike forhåpentlig på lørdag. Onsdag morgen tok ankeret bunnen i Fishguard bay, Wales. Dette er en fin liten bukt, som beskytter oss godt for den kraftige vinden som er meldt de neste døgnene. Over bukten ligger den lille fiskerbyen med hus fra 1700 tallet og god utsikt over havet. På kvelden tok vi en liten tur inn med jolla og fikk en titt på byen og de små grottene som havet har vasket ut i fjellsidene. 


About Author

3 Comments
 1. Torill Groth

  For et eventyr dere er på😀 Veldig hyggelig å kunne følge dere på deres seilas! Alt vel på veberg👍🏻 God tur videre😀

  • Andreas

   Takk for det! Så hyggelig at dere følger med. Regner med at dere har hatt noen flotte dager på Veberg i Sommervarmen!

 2. jOAKIM

  Utrolig fine bilder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *