Mer av Skottland

Home / Mer av Skottland

Mer av Skottland

juli 19, 2019 | Turbloggen | 5 kommentarer

Ingen Nessie å se, og vi fortsatte videre gjennom kanalen. Første stopp for noen timer var Fort Augustus- den beste soldagen på hele turen så langt. En koselig liten landsby, med mange turister. Vi var litt turister, sendte postkort og kjøpte så stor is at vi ikke klarte spise opp. Og så var vi litt turistattraksjon videre oppover i slusene. Mange beskuende, fotograferende, nysgjerrige og hyggelige mennesker, med ulike spørsmål og kommentarer; som «hvor kan vi kjøpe billett for å bli med?», «går det an å lage mat i båten?! Kan dere sove i den??!», «hvordan kommer dere ned igjen fra toppen?» og  «stilig med VHF radio som man kan snakke i – «it`s just like in the movies». 

Natten ble tilbragt «på toppen»,  på den øverste innsjøen, en deilig kveld med grilling, med grill på rekka, og barn som lagde film i skog med borg, og andre skumle effekter. Det ble felles filmvisning før leggetid, og da hadde knotten gjort sitt inntog. Jentene våknet fulle av knott-stikk i ansiktene, og kløen har fulgt oss noen døgn. Fort Willilam var neste by og siste stoppested i kanalen. Her var vi på byvandring, og så Hogwarts Express (fra Harry Potter-filmene) litt på avstand.

Og så kom regnet! Det er kaldt og det er fuktig. Det er godt å vite at vi skal til varmere strøk! Og vi vil sørover nå. Vi har ligget to netter i havna i Oban, to våte netter, med av- og- på regn dag som natt. Havna vi lå i ligger litt utenfor byen, en liten ferjetur unna. Vi hadde en tur inn til byen i går og fikk ordnet gass, som funker utenfor Norge. Så nå har vi campingaz, som etter hva vi har skjønt skal fungere for refill det meste av ruta vår:) Det ordnet seg bra med en serviceminded kar fra New Zealand. Det Var opptur. Med litt logistikk tilbake til båtene da ferja tilbake til havna ikke ville ha med gassen. Så da ble det en ekstra jolletur i regnet. Gikk fint det og. Det er stor forskjell på flo og fjære i disse områdene, og det krever planlegging både med tanke på hvor du ligger og når du skal seile. Vi har hatt opptil 5-6 knops strøm med oss, hvis vi hadde truffet motsatt ville vi i beste fall stått stille:-).

Skottland er vakkert! Etter mange fine opplevelser er det på tide å komme oss litt videre. Nå er vi på vei til Dublin og ligger for øyeblikket på svai i et par timer utenfor Machrihanish i påvente av riktig strømretning. I byssa forberedes indisk aften, Lam korma og nanbrød. Enkelt og greit, lager seg selv. Forventet ankomst i morgen lørdag kveld. Det skal bli mye vind i Irskesjøen etter dette, så vi får noen rolige dager i land der i påvente av gunstige forhold.

About Author

5 Comments
 1. Sigrun Weberg

  Flott å følge dere. Der dere har vært i Skottland har jeg tenkt å gå en gang, Fort william til Inverness. Og hbordan var dublin. Regner med dere er på vei videre derfra. Jeg går noen dager i rondane og har første dag med kontakt med omverdenen. God tur videre og mange GODE klemmer fra momo

  • Andreas

   Tror det er veldig fint å gå der- så mange med ryggsekk langs kanalen 🙂 Takk det samme, kos deg videre på tur i Rondane! Gode klemmer tilbake fra oss

 2. Kaare

  Ha noen fine dager i Dublin. Der nok av steder å undersøke eller oppleve. Til tross for knotten ser det ut som om dere hadde en flott tur igjennom Skottland! Lykke til videre.

  • Andreas

   Takk for det Kaare. Vi har det fint på tur og Dublin leverte. Håper dere nyter sommeren!

 3. kaare

  Vi nyter sommeren og idag har vi fått temperaturer vi kjenner igjen. Jeg antar at dere har satt kursen sørover og er snart fremme hvor språk kunnskapene blir mer utfordret. I morgen skal vi, to kompiser og jeg,på fotballkamp. Vi skal se Manchester United spille mot Enga, kvinnelagene. Vi ble imponert over årets VM! Deretter blir det cigarering og analyser! Fortsatt god tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *