Inverness og Loch Ness

Home / Inverness og Loch Ness

Inverness og Loch Ness

juli 14, 2019 | Turbloggen | 7 kommentarer

Første møtet med Skottland, var Clachnaharry lock og lock keeper Andrew. Han elsket jobben og det gode humøret smittet over på oss, selv om vi ikke hadde spist frokost og første sluse og innsjekk i UK tok 3 timer.. Vi har sluset oss fremover i den kaledonske kanalen. Dette er et ganske så stilig konsept, som ingen av oss har vært med på tidligere. Vi har hatt noen rolige dager i Inverness, spist hamburger på skotsk pub alle 14, vi har vandret byen rundt og jentene har kost seg på stor og fin lekeplass. Vi har vasket mengder med klær, som hoper seg opp, uforståelig fort. I går var vi på museumstur på Culloden field – hvor slaget falt over skottene i 1746. Dette var det siste slaget som ble utkjempet på britisk jord. Skottene mistet 1500 av sine klans-menn mot britenes 50 i løpet av en liten time. Dette markerte slutten for jakobittene (de skotske opprørerne, som kjempet for den uavhengighet de mistet i 1707). 

I dag har vi vært gjennom fem sluser og to bruer, og nå ligger vi på Loch Ness, med flott utsikt over Urquhart castle. Vi tok en kveldstur inn til ruinene, som ligger flott til på et lite nes. Urquhart castle ble bygget allerede for 1500 år siden, men ruinene som står der i dag er fra perioden 1300-1600. Jentene syntes borgen var spennende og det var helt topp å turne på den fine gressplenen som ligger uten for muren. Det sies at sjøormen Nessie, tanta til sjøormen Ruffen, ikke skal være langt unna. 

Ifølge legenden var det en irsk prest på 500-tallet som skulle omvende lokalbefolkningen. Da sjøormen dukket opp i Loch Ness gjorde han korsets tegn og sa «vik fra meg». Dette overbeviste de lokale om at hans Gud var verd å omvende seg til. I nyere tid, siden århundreskifte, har det vært rapportert om flere som har observert sjømonsteret. Vi snakket i går med en drosjesjåfør som kunne fortelle at jo mer whiskey man drikker jo lettere er det å få øye på sjømonsteret. Ikke så sikker på om vi skal gå for den løsningen, så; Tante Nessie er foreløpig ikke observert. Men hvem vet.. vi skal speide godt det neste døgnet hvert fall 😉

About Author

7 Comments
 1. Rune Bjerkestrand

  Artig å følge dere, Andreas. Lavrans fortalte om bloggen deres nå. Sitter og nyter en kald pils på hageFjord kiosk og restaurant på Borøya utenfor Tvedestrand. Har blåst en del i dag – men nå løyeR det – og sola steiker. Badevannet varierer fra 14 til 19,5 grader, men det blir generellt varmere. Hilsen Lavrans & amp; Rune

  • Andreas

   Hei, takk for hilsen. Samme vanntemperaturen her også:-). Ha en fin sommer!

 2. Anne Grethe Weberg

  Interessant lesning. JEG merker at jeg savner «like»-funksjonen 😂

 3. kaare

  Jeg ser at dere har kommet godt igang og begynner å få en smaksopplevelse av den store overfarten. Bra å legge inn noen rutiner og håper at turen innom skottland og Irland gir mersmak til videre strandhugg! fine bilder og ser ut som dere alle har det fint.

  • Andreas

   Hei. Vi har det bra, Skottland har vært veldig bra. Nå byr de kun på regn og vind, så da vurderer vi å flytte oss et godt stykke sydover den neste uken. Hils

 4. Annichen

  Flotte reisefortellinger og bilder, Andreas! Ser ut som dere koser dere, og jeg er Dypt imponert over familie-innsatsen på tur. God tur videre:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *