Nordsjøen neste

Home / Nordsjøen neste

Nordsjøen neste

juli 8, 2019 | Turbloggen | 5 kommentarer

Vi har tatt oss god tid på turen ned til Mandal, i påvente av bedre vær for kryssing. Dette har vært fint å ha så god tid, siden det er mange fine steder langs kysten. De siste dagene har vi besøkt Grimstad, Kristiansand, Ny-Helleseund (Olavssundet) og nå ligger vi i Mandal. Første kveld i Grimstad fikk Andreas heist seg opp i masta og byttet en lanterne og en sjakkel.

Eli rakk en tur inn til byen for å forhåndsstemme og videre med buss til Maritim for å kjøpe ekstra sengebunn. Andreas og jentene seilte videre til Kristiansand hvor Eli tok imot på brygga og vi møtte kusinene til Maren og Aurora. De seiler med båten «Terne» og skal på samme tur som oss.

Nora, Maren, Oda, Sofie og Aurora fikk besøk av isbåt

I Kristiansand var festivalen Palmesus i full gang. Etter et døgn var det godt å komme seg ut i skjærgården igjen. Vi fikk en flott kveldsseilas til Olavsund, utenfor Søgne. Barna fikk teste vester i vannet. En av vestene som har vært i bruk tidligere blåste seg ikke opp. Det viste seg at patronen var skrudd seg løs. Dette ble en nyttig erfaring for oss å ta med, og understreker hvor viktig det er med årlig sjekk av vester.

Denne vesten virket som den skulle

I Olavsund tilbragte vi to netter på fjellet (uten nettdekning), før turen gikk videre inn til Mandal i dag. Endelig har vi fått en smakebit på sommer, selv om sjøtemperaturen henger noe etter. Barna har kost seg med kveldsbading på en flott strand i Mandal – Sjøsanden.

Det ble sei på kroken på vei til Mandal, rett ved Seibåen. Etter fem fine sei på kroken gav vi oss. Tre pannestekt og fiskesuppe til middag. (Maren spiste 1 1/2).

Aurora sløyer egen fangst

I morgen er det opp kl 7.00, avgang klokken 8.00 for Skottland neste! Turen tar ca 2 1/2 døgn. Værmeldingene er lovende med start og avslutting med Finn seilvind, og litt motor imellom. Vi regner med å være fremme torsdag kveld. Nå har vi spist vår siste norske kuleis for i år, og gleder oss til fortsettelsen 🙂

About Author

5 Comments
 1. Hanne beate kommæs

  God tur over nordsjøen! «Hvite seil osV»

 2. Anne Grethe Weberg

  Takk for tekst og bilder, morsomt å følge dere. God seilas til Skottland.

 3. Mimmi

  Hei, kjæresten min har en app hvor vi følger dere. Det er så gøy å se hvor dere er 🙂
  Så hyggelig å høre at dere har vært innom grimstad. Og så fine bilder dere har lagt ut <3

  Stor klem herfra 🙂

  • Andreas

   Hei Mimmi. Så stas dere følger med, og takk for hyggelig tilbakemelding😀 Håper du nyter sommer og ferie☀️ Gode klemmer fra Eli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *