De første dagene

Home / De første dagene

De første dagene

juli 4, 2019 | Turbloggen | 1 kommentar

Nå har vi fått testet båt og utstyr og er foreløpig fornøyd med hvordan det fungerer. Tirsdag morgen seilte vi fra Hvasser til Risør. Det ble en frisk seilas i rotete sjø, men vindretningen var gunstig og gav oss god fart. Vi fikk testet ny autopilot og kutterfokk, begge deler fungerte godt. Ruffen har blitt litt tyngre den siste tiden, og tyngdepunktet er noe høyere en vanlig. Vi har blitt vant til de nye bevegelsene og tyngden får båten til å gå fint i sjøen.

Vi ble nødt til å sikre skipsbiblioteket på en bedre måte etter seilasen; en kraftig vindrosse i kombinasjon med litt krapp sjø flyttet alle bøkene ned på dørken. Aurora våknet og var kvalm, så hun satt oppe sammen med oss på hele turen. Maren sov nesten hele turen og var i strålende humør når hun våknet. I Risør fikk vi kjøpt inn litt småting vi trengte til båten og noen dunjakker jentene kan ha under seiltøyet. Sommertemperaturen har ikke imponert oss nevneverdig hittil, men om ikke sommeren kommer til oss skal vi komme til den:) Kort oppsummert så har det vært sol, men surt og kaldt. Sjøtemperaturen er på 13 grader, så det blir kjølig i båten.

Onsdag seilte vi videre til koselige Lyngør. Vi seilte kun med den lille fokka, så vi kunne dorge litt. Det ble ikke den helt store fangsten, men Aurora fikk en makrell som ble en slags forrett for jentene. Live (fra Magicus), Aurora og Maren fikk en kort leksjon i sløying av fisk.

Naturfagstime

Vel fremme i uthavn var det tid for å teste Watermakeren. Det er en maskin som lager ferskvann av saltvann ved bruk av reversert osmose. Kort fortalt en pumpe som trykksetter saltvann og presser det igjennom en fin membran. Før pumpen er det et grovfilter og et finfilter. Resultatet er ferskvann som er renere en drikkevannet vi har hjemme. Det er luksus!

Nautholmene utenfor Lyngør. Helt for oss selv!

I dag går turen videre innaskjærs til området utenfor Grimstad. Foreløpig er det meldt så mye vind i Nordsjøen at vi tar det litt med ro nedover. Kryssing til Inverness blir mest sannsynlig i midten av neste uke.

Vi er også på instagram, seilruffen2019!

About Author

1 Comment
  1. Hanne beate kommæs

    Så morsomt å følge dere! Hadde ønsket jeg kUnne kommet inn til risør og ønsket dere god tur videre! Håper dere stopper en anNen gang ved bryggEn vår .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *